Õszibaracktorta
Hozzávalók
(12 szelethez)
3 tojás 15 dkg porcukor csipetnyi só 15 dkg vaj vagy margarin 7 dkg rétesliszt 1 kg magvaváló őszibarack a forma kikenéséhez: vaj, liszt
ElÅ‘készÃtése: a tojásokat szétválasztom. Sárgájukat mély tálba teszem, és habosra keverem a porcukorral, sóval meg az olvasztott, de már nem meleg vajjal vagy margarinnal. A fehérjéket kemény habbá verem. Gondosan kikenek és belisztezek egy gyümölcstortaformát. Az Å‘szibarackokat megmosom, leszárÃtom, meghámozom, és kimagozva elfelezem.
ElkészÃtése: a cukros-vajas tojáshoz a liszttel felváltva hozzáadom a tojáshabot, majd a kikent tortaformába simÃtom. A tetejét elegyengetem, a fél Å‘szibarackokat magházukkal lefelé belenyomkodom. ElÅ‘melegÃtett, mérsékelten meleg sütÅ‘ben tűpróbáig sütöm. Csak akkor szeletelem, ha már kihűlt.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 217 kcal / 911 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Móri ezerjó '99.
|