Õszibaracktorta


Hozzávalók (12 szelethez)


3 tojás
15 dkg porcukor
csipetnyi só
15 dkg vaj vagy
margarin
7 dkg rétesliszt
1 kg magvaváló
őszibarack
a forma kikenéséhez:
vaj, liszt

Előkészítése: a tojásokat szétválasztom. Sárgájukat mély tálba teszem, és habosra keverem a porcukorral, sóval meg az olvasztott, de már nem meleg vajjal vagy margarinnal. A fehérjéket kemény habbá verem. Gondosan kikenek és belisztezek egy gyümölcstortaformát. Az őszibarackokat megmosom, leszárítom, meghámozom, és kimagozva elfelezem. Elkészítése: a cukros-vajas tojáshoz a liszttel felváltva hozzáadom a tojáshabot, majd a kikent tortaformába simítom. A tetejét elegyengetem, a fél őszibarackokat magházukkal lefelé belenyomkodom. Előmelegített, mérsékelten meleg sütőben tűpróbáig sütöm. Csak akkor szeletelem, ha már kihűlt.


Elkészítési idő: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 217 kcal / 911 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Móri ezerjó '99.