Pikáns bárányragu
Hozzávalók
5 dkg vaj vagy margarin 2 kis vöröshagyma 50 dkg báránycomb 1 evÅ‘kanál liszt 1 evÅ‘kanál 5%-os ecet 1 szál rozmaring vagy mokkáskanálnyi szárÃtott Å‘rölt bors 1 tyúkhúsleveskocka só
A margarint egy mély tálban 650 wattal 1 perc alatt megolvasztom. Közben a hagymát megtisztÃtom, mindegyiket nyolcfelé vágom és a vajba szórom. A tálat lefedem és a hagymát 750 wattal 2 percig párolom. A bárányhúst körömnyi kockákra vágom. A hagymával összekeverem és lefedve, 750 wattal további 7 percig párolom. Ezután a lisztet az ecettel 3 deci vÃzben simára keverem. A húsra öntÅ‘m, és a rozmaringgal meg a borssal fűszerezem. A leveskockát belemorzsolom és enyhén megsózom. Ezután lefödve, 750 wattal 15 percig fÅ‘zöm, majd 5-10 percig állni hagyom. Burgonyapürével tálalom, ami porból is készülhet.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 377 kcal / 1547 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|