Pikáns bárányragu


Hozzávalók


5 dkg vaj vagy margarin
2 kis vöröshagyma
50 dkg báránycomb
1 evőkanál liszt
1 evőkanál 5%-os ecet
1 szál rozmaring vagy mokkáskanálnyi szárított őrölt bors
1 tyúkhúsleveskocka
só

A margarint egy mély tálban 650 wattal 1 perc alatt megolvasztom. Közben a hagymát megtisztítom, mindegyiket nyolcfelé vágom és a vajba szórom. A tálat lefedem és a hagymát 750 wattal 2 percig párolom. A bárányhúst körömnyi kockákra vágom. A hagymával összekeverem és lefedve, 750 wattal további 7 percig párolom. Ezután a lisztet az ecettel 3 deci vízben simára keverem. A húsra öntőm, és a rozmaringgal meg a borssal fűszerezem. A leveskockát belemorzsolom és enyhén megsózom. Ezután lefödve, 750 wattal 15 percig főzöm, majd 5-10 percig állni hagyom. Burgonyapürével tálalom, ami porból is készülhet.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 377 kcal / 1547 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.