<% Session("page")="hammkony" %>

2000. SZEPTEMBER

    A szeptemberi szám teljes tartalma: több, mint ami idefért.

Krumplis pogácsa A sörhas titka

  Az elmúlt évtizedekben a sör szerepe a gasztronómiában Magyarországon meglehetősen visszaszorult. Ez már csak azért is érthetetlen, mert a környező országok közül Ausztria, Szlovákia szakácsai előszeretettel használják az árpalevet főzéshez is, Németországban és Belgiumban pedig a sör kulináris szerepe egyenesen fontosabb a borénál. A magyarázat nemcsak abban fedezhető fel, hogy míg arrafelé nem igazán kiemelkedő a borkultúra, addig a magyar borok között számtalan kimagasló minőségűt találunk. Oka az is, hogy sokáig a hazai sörök kínálata úgyszólván csak az alsóerjesztésű, úgynevezett lager sörökre korlátozódott, amit a köznyelv világos sörökként hajlamos emlegetni

Zorán

ÍZEMLÉKEK

Zorán
aki esküszik a balkáni konyhára

Ha nem tudnám, hogy ahhoz a Sztevanovity Zoránhoz indultam, aki maga is "kócos kis ördög"-ként kezdte, s aki több mint harminc éve körülra-jongott könnyűzenei nagyság, azt hihetném, hogy egy melankolikus Antonioni-filmbe csöppentem. Az árnyas utcában meghúzódó villalakás félköríves oszlopos teraszán virágok szirmai hullanak a kerti bútorok párnái közé. A nappali rejtett apró fényei-ből, süppedő foteljeiből és falat borító könyvespolcából szinte árad az "ide jó hazatérni, a világtól elbújni" hangulat. Talán még halk zeneszót is vélek hallani? Hiába, Zorán ezt is jól csinálja. Kíváncsian várom, milyen ízekre emlékszik vissza szívesen.

Pite és lepény

VILÁGJÁRÓ

Camerotai pite

Falusi lepény

Padlizsánkrém

SÜTÉS-FŐZÉS ALAPFOKON

Padlizsánkrém

  

Svédasztal

VILÁGJÁRÓ

Svédasztal nápolyi módra

Ezúttal Nápoly környékére tarthatnak velünk gasztronómiai kirándulásra, oda, ahol hagyományos olasz konyhát vezetnek. És ha kedvet kapnak e fogásokhoz, minden nehézség nélkül elkészíthetik bármelyiket, hiszen a hozzávalók itthon is kaphatók.

Olivás tonhalsaláta
Gombás csavart
Csicseris csiga
Bazslikomos paradicsomsaláta
Csőbensült padlizsán
Tengerek ajándéka
Zöldbabos burgonyasaláta
Cianfotta

.

Körte tésztatutajon

ÍNYCSIKLANDÓ

Különös körtések

Körte tésztatutajon
Pisztáciás körte
Körtés rétes

  

Csudafinom csokitorta

ÍNYCSIKLANDÓ

Csudafinom csokitorta


      Tekintse meg archív számainkat !