<% Session("page")="hammkony" %>

2001. FEBRUÁR

    A februári szám teljes tartalma: több, mint ami idefért.

Menükártya

MAGYAR MÓDRA

A menükártya története

   A magyar szakácskönyveket bemutató sorozatunk után az étlapok és menükártyák történetébe nyújtunk bepillantást. Miután a menükártya sokkal régebbi eredetű, mint az étlap, az előbbi ismertetésével kezdjük sorozatunkat.

Bál

FARSANG

Báli ízelítő

Immáron hatodik éve rendezik meg az európai báli szezon egyik legrangosabb társadalmi eseményét, a Budapesti Operabált 2001. február 24-én, szombaton. Giuseppe Verdire, az operairodalom egyik legnagyobb óriására emlékezünk halálának 100. évfordulóján, így az ő műveinek felidézésre vállalkozik az Operabál.

Gergely Róbert

GASZTRONÓMIAI TALÁLKOZÁSOK

Gergely Róbert
Az édesapjától tanult főzni

Gyerekkoromban mivel édesanyám, Vajek Jutka szinte éjjel-nappal a televízióban dolgozott, a hétköznapokat apámmal vészeltük át. Ő nagyon szeretett és szeret ma is főzni, és ami ezzel együtt jár, piacolni. Ez nálunk külön szertartás volt.

CÍMLAPKÉPÜNK RECEPTJE

Mirindaszelet

Tiroli leves

HIDEGBEN MELEGET

Téli levesek

Zimankós napokon nincs jobb, mint a gőzölgő tányér fölé hajolva laktató, forró levest kanalazgatni.

Árpagyöngyleves
Tiroli gombócleves

Tökben sült

PILLANTÁS A PIACRA

Sütőtök nem csak sütve

Ez az a zöldség, ami gyümölcsként is megállja a helyét. Nemcsak sütve, hanem főzve is, s nemcsak édesen, hanem sósan is finom. Levest, pürét, dzsemet készíthetünk belőle, de olaszosan, tésztával keverve is érdemes megkóstolni.

Mantovai tököstészta
Reform sütőtökcipó
Sütőtök üvegben
Tökben sült
Tökmagos burgonyafánk karamellás tökkel

  

Csudafinom csokitorta

FŐZŐISKOLA HALADÓKNAK

 

Whiskys mártásban sült oldalas

 

 

KRITIKUS SZEMMEL

Böhmische gombóc
avagy a knédli olyan mint az ázott macska

30perckicsi.JPG (19458 bytes)

FRISSEN FÜRGÉN

Terülj asztalkám 30 perc alatt

E rovatunk azoknak a háziasszonyoknak szól, akik munkából hazaérve fél óra alatt meleg vacsorát szeretnének éhes családjuknak tálalni.

Paradicsomleves, Spagetti Böbe módra


      Tekintse meg archív számainkat !