<% Session("page")="hammkony" %>

2000. OKTÓBER

    A októberi szám teljes tartalma: több, mint ami idefért.

Karcsútestben boldog lélek

Váljék egészségünkre

Karcsú testben boldog lélek

A közvélemény-kutatások szerint már nálunk is egyre többen tartják értéknek az egészséget: ép testben ép lelket. A két dolog test és lélek szorosan összetartozik és a változtatást talán érdemes kívülről, a testtel kezdeni. Ha úgy gondoljuk, néhány kiló fölösleget cipelünk magunkkal, próbáljunk fogyókúrázni. A kedvünk is mindjárt jobb lesz, ha elégedettek vagyunk a külsőnkkel. A fogyókúra sikeréhez elengedhetetlen a belső készenlét, a szilárd elhatározás. Ha rászántuk magunkat, ne habozzunk: itt és most kezdjünk bele. Az elérhető cél: néhány centivel kevesebb a kívánt helyeken, ami remélhetőleg sohasem kerül vissza. A hozzá vezető utat szinte mindenki ismeri: energia- és zsírszegény táplálkozás, sok rostos élelmiszer és némi mozgás.

Tordai Teri

ÍZEMLÉKEK

Tordai Teri
aki tartármártásban verhetetlen

Míves, már-már áttetsző porcelánfigura. Magas, ámde kecses, törékeny és romantikusan elegáns. Ő a Tordai, a gyönyörű, született sztár csak éppen a szocialista tábor nem kedvelte az amerikai típusú filmcsillagokat, még hasonmásukat sem. Ezért külföldön kereste boldogulását, nagy sikerrel. Hazatért, és szerencsésen átlendült a pálya nehézségein, az idő múlásával fokozatosan megtalálta önmagát. Szépségét megőrizve, egyre inkább a karakterszerepek felé hajlik. Az idei veszprémi évadot Agatha Christie Tíz kicsi néger című darabjával nyitja.

Rakottcsirke

A HÓNAP ÉTELE

 

Rakott csirkemell ahogy öcsém szerette

Különleges köretek

OLVASÓK OLDALA
Különleges köretek

E hónapban jelenik meg a Gladiátor Kiadó gondozásában szakácskönyvsorozatunk legújabb darabja. Ebben a kötetben az olvasók pályázatunkra beküldött elképzelhet ő és elképzelhetetlen köreteinek receptjeit gyűjtöttük egybe. Ízelítőül a könyvből néhány őszi gyümölcsből készített köretet kínálunk.

Hagymás gesztenye
Gyöngyhagymás szőlő
Mandulás körte
Sülttökpüré szőlővel

Pitába burkolt görögsaláta

VILÁGASZTAL

Burkolt burkok avagy: ez nem zsákbamacska


Pitába rejtett görög saláta
Különleges kínai tavaszi tekercs
Tex-Mex burritos
Amerikai palacsinta mascarpone krémmel


.

angol almáslepény

MÁSKÉPPEN

A tiltott gyümölcs

A görög mitológia szerint Parisz, három istennő közül a legszebbnek, Aphroditénak nyújtotta szerelme jeléül.

Alma joghurtmártásban
Almacsatni
Angol almás lepény
Nyersalma fagylalt
Októberi almatorta
Sajtos almasaláta

  


      Tekintse meg archív számainkat !