<% Session("page")="hammkony" %>

2001. SZEPTEMBER

    A szeptemberi szám teljes tartalma: több, mint ami idefért.

 

pákozdi j.JPG (12284 bytes)

Kedves olvasók!

Csak úgy dőlt a szeméből a könny. Semmi előzménye nem volt, így mindenki meghökkenve nézte. - Semmi, semmi - szipogta, miközben egymás után használta el a papír zsebkendőket. - Allergia. Valami lehet a levegőben.

 

Nagy Bandó András

GASZTRONÓMIAI TALÁLKOZÁSOK

Nagy Bandó aki nem Nagy BENDŐ

"Az életem olvasás, írás, állandó fellépések,kabaré és évi 60 ezer kilométernyi autózásközött oszlik meg. Nem tudom, hol lehetmeghúzni a határt, lassan inkább az otthonírás híve leszek. Vezetés közben mindig klasszikus zenét hallgatok, ez regenerál, inspirál. Napjainkban aki valamit is ad magára, több lábon áll, én is. De ha jól belegondolok, világéletemben egy időben többfélével foglalkoztam"
- mondja Nagy Bandó András.

Menü nyárutóra

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Menü nyárutóra

Tengerihal-szeletkék zöldségágyon . Zöldséges tészta előételnek vagy köretnek . Sárgadinnyezselé

 

Tonhalkrém

VÁLJÉK EGÉSZSSÉGÜNKRE

Halak hidegen

Azt mondják, a japánok azért képesek olyan fantasztikus szellemi teljesítményekre, mert apró gyermekkoruktól hosszú életük végéig rengeteg halat esznek. Úgy gondoljuk, sohasem késő elkezdeni az intenzív halevést (hisz' minden formájában fenséges csemege), mert biztosan megér néhány iskolai ötöst, egypár főnöki dicséretet kiugró teljesítményünk, és akkor akár azt is gondolhatjuk: lám, lám, nemcsak a japánoknak sikerül.

Pisztáciás tonhalkrém
Fogas carpaccio
Ponty kocsonya
Füstölthal pástétom

Padlizsán felfújt

PILLANTÁS A PIACRA
Paradicsom kékben

Szó sincs róla, hogy valami új zöldséget fedeztünk volna fel, mindössze a Magyar Szókincstárat nyitottuk ki a padlizsán címszónál. Meglepetésünkrea jól ismert tojásgyümölcs és törökparadicsom elnevezés mellett az áll, hogy Magyarország egyes tájain kékparadicsomként tisztelik ezt a jellegzetes ízű, nyárutói zöldséget.

Itáliai padlizsános tészta
Padlizsánfelfújt
Törökparadicsom-torony
Búzaszemes töltött padlizsán
Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal

Sőlős füge narancshabban sütve

CÍMLAP KÉPÜNK RECEPTJE
Kora őszi, kerti kincsek

Ha Éva anyánk a Paradicsomban megpillantja ezt a lírai szépségű fotót, bizonyára nem hallgat a kígyóra, hanem kiszalad az édeni konyhába, hogy Ádámot az alma helyett e szőlőből és mézédes fügéből alkotott finomsággal csábítsa el. Tán még a sziszegő rosszakarót is jó útra téríthette volna...

Szőlős füge narancshabban sütve

Karamellás körtebomba

PILLANTÁS A PIACRA
KÖRTE KÖRKÉP

Aligha van jobb dolog, mint beleharapni egy illatos, szaftos körtébe, most mégis úgy döntöttünk, hogy "körbejárjuk", mit lehet sütni, főzni ebből a páratlanul finom őszi gyümölcsből. Meglepően gazdag a választék!

Körtés gyümölcstorta
Karamellás körtebomba
Vörösbors körtekompót
Körte kabátban
Körtés mákoslepény


      Tekintse meg archív számainkat !